حضانت فرزند با ملاقات فرزند دو مقوله متفاوت است. بعد از طلاق یکی از زوجین باید حضانت فرزند را به عهده بگیرد.
و با توجه به این که حضانت با یکی از والدین است، والد دیگر حق ملاقات با فرزند خود را دارد.
در فرضی که والدین صاحب دختری ۴ ساله هستند و از هم جدا زندگی میکنند، قرار است حضانت فرزند با مادر باشد ولی پدر هم این حق را دارد که بسته به نظر دادگاه و مصلحت کودک یک یا دو روز در هفته فرزند خود را ملاقات کند.
مکان ملاقات با فرزند
برای تعیین ملاقات با فرزند یکی از مهمترین نکات توجه به مصلحت کودک است. در گذشته ملاقات در محیط کلانتری صورت میگرفت که تاثیر منفی در روحیات فرزند میگذاشت. بعد از این موضوع تدبیری در این راستا سنجیده شد که فضایی مناسب با روحیات فرزند برای ملاقات فراهم شود تا والدی که ملاقات با ایشان نیست بتواند در محیطی مناسب با کودکش وقت بگذراند.
تعیین زمان ملاقات والد با فرزند
یکی از مهم ترین موضوعات بعد از طلاق زمان ملاقات با فرزند است. در این موضوع مصلحت کودک در زمان و مکان ملاقات باید در نظر گرفته شود. با این توضیح که مدت زمان ملاقات نباید خیلی کم و یا خیلی طولانی باشد. کوتاه بودن مدت ملاقات میتواند باعث کمبود محبت دریافتی فرزند از والد باشد و طولانی بودن مدت ملاقات میتواند کودک را در وضعیت سردرگمی قرار دهد.
ممانعت از ملاقات با فرزند
اگر والدی که حضانت با ایشان است از ملاقات فرزند با والد دیگر جلوگیری کند مرتکب جرم شده و مشمول مجازات نیز میشود.. چراکه تحت هیچ شرایطی منع ملاقات والد با فرزندش ممکن نیست.
مدارک لازم برای دادخواست ملاقات فرزند :
- کارت ملی
- شناسنامه
- سند ازدواج یا طلاق نامه