دعوای مطالبه مهریه

دعوای مطالبه مهریه

ازجمله مهمترین دعاوی که امروزه در دادگاه خانواده مطرح می‌شود، دعوای مطالبه مهریه است.

مهریه، یکی از مهم‌ترین حقوق مالی‌ست که به موجب عقد نکاح به خانم‌ها تعلق می‌گیرد. بر اساس قانون مدنی، به محض وقوع عقد ازدواج زن مالک مهریه می‌شود و هر زمان که بخواهد می‌تواند اقدام به مطالبه مهریه خود نماید. معمولا مطالبه مهریه در پی وقوع اختلاف میان زن و مرد پر رنگ‌تر می شود ؛ اما باید دانست که مطالبه مهریه الزاما به دلیل طلاق نیست و بدون طلاق نیز مطالبه مهریه امکان‌پذیر است.  زن می‌تواند هر زمان که بخواهد اقدام به مطالبه مهریه نماید و همچنین می‌تواند اقدام به بخشیدن مهریه نماید که البته نیازمند اذن پدر است.

روش‌های مطالبه مهریه

  • مراجعه به دادگاه
  • مراجعه به اجرای ثبت اسناد

جهت مطالبه مهریه از طریق دادگاه ابتدا بایستی به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه کرده و دادخواست مطالبه مهریه ثبت شود. از آنجایی که دعوای مطالبه مهریه یک دعوای مالی است، بایستی هزینه دادرسی مربوط به آن پرداخته شود.

در این مرحله پرونده به دادگاه خانواده ارجاع شده و وقت رسیدگی تعیین می‌شود که نحوه پیگیری دادخواست مهریه از طریق سامانه ثنا انجام می‌شود.

در این مرحله زوجه می‌تواند اقدام به توقیف اموال همسرش در راستای وصول مهریه نماید که بایستی با معرفی دقیق اموال زوج از دادگاه تقاضای توقیف آن اموال را بنماید‌.

در صورتی که این اموال جزء مستثنیات دِین نباشند ، قرار تأمین خواسته صادر می‌شود.

نکته مهمی که در خصوص اجرای مهریه از طرف دادگاه وجود دارد آن است که بر اساس قانون ، رسیدگی به دعاوی مهریه تا حد دویست میلیون ریال یعنی بیست میلیون تومان در صلاحیت شورای حل اختلاف است.

در این صورت ، زوج نیز می‌تواند با ارائه دادخواست اعسار از پرداخت مهریه ، تقاضای تقسیط مهریه را نماید که در دادگاه مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مطالبه مهریه از طریق دادگاه با ما در ارتباط باشید.

کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی شرافتی  آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی به سوالات شما عزیزان پیرامون مطالبه مهریه از طریق دادگاه  پاسخ‌های جامع‌تری ارائه دهند.

پیمایش به بالا