طلاق ایرانیان خارج از کشور

طلاق ایرانیان خارج از کشور

۳ حالت در نظر گرفته می‌شود:

۱. زن و شوهر ایرانی هستند و هر دو مقیم خارج هستند:

در این حالت اگر قصد طلاق توافقی داشته باشند بهتر است هر دو به سفارت، کنسولگری یا دفتر حافظ منافع ایران در خارج از کشور مراجعه کنند و از طریق پست برای شخصی در ایران وکالت در طلاق ارسال کنند تا وکیل در اسرع وقت رأی طلاق توافقی را از دادگاه اخذ و سپس در محضر طلاق ثبت رسمی کند و سپس مدارکی مثل طلاقنامه و شناسنامه‌‌ها که مهر طلاق خورده‌اند را برای زوجین متقاضی ارسال کند.

با توجه با تاسیس سامانه میخک توسط وزارت امور خارجه ابتدا بایستی به سامانه ذکر شده مراجعه و وکالت تنظیم شود. این امکان وجود دارد که بعد از امضا وکالت، شخص وکیل با مراجعه به وزارت خارجه در ایران و ارائه کارت ملی ، وکالتنامه را اخذ نماید تا دیگر نیاز به پست کردن نباشد.

۲. زن مقیم خارج است و زوج خواه مقیم خارج یا ایران با طلاق موافق نیست:

در این حالت زوجه می‌تواند با ارسال وکالت در طلاق برای شخصی در ایران و با ارائه دلیل طلاق مثل یکی از موارد دوازده گانه شروط ضمن عقد یا عسر و حرج از دادگاه خانواده تقاضای طلاق یکطرفه از جانب زوجه کند .

همچنین زن می‌تواند در کشور محل اقامت تقاضای طلاق کند ولی باید این را بداند که رأی دادگاه خارجی فقط در صورتی در ایران تنفیذ می‌شود که قوانین ایران رعایت شده باشد.

در غیر این صورت با داشتن رأی دادگاه خارجی که در آن قوانین طلاق ایران رعایت نشده است بایستی از اول دادخواست طلاق از جانب زوجه در ایران ثبت شود ولی داشتن رای دادگاه خارجی تنفیذ نشده برای اخذ طلاق در دادگاه‌های ایران موثر است.

۳. زوج خواهان طلاق است و زوجه موافق طلاق نیست :

در این حالت نیز ابتدا مرد می‌بایست وکالتنامه طلاقی را آماده و برای وکیل خود ارسال نماید سپس با مشاوره و راهنمایی وی ادله و علت طلاق را با وکیل خود مطرح و مدارک مورد نیاز برای اثبات درخواست خود را برای او ارسال نماید تا وی با توجه به تجارب و تخصص خود اقدام به ارائه دادخواست طلاق نموده و با پیگری‌های حقوقی لازم در نهایت موفق به دریافت حکم طلاق شود.

 

مدارک لازم برای ثبت طلاق

ایرانیان خارج از کشور جهت ثبت طلاق می‌بایست خودشان یا وکیل رسمی آن‌ها با در دست داشتن مدارک زیر و طبق نوبت از قبل تعیین شده در سفارت حضور یابند :

1- گواهی جاری شدن صيغه طلاق شرعی صادره مراکز اسلامی مورد تایید سفارت به انضمام یک سری کپی‌ از طلاق شرعی.

2- اصل شناسنامه زوجین + چهار قطعه عکس جديد 4×3 پشت نویسی شده

3- اصل حكم طلاق دادگاه کشوری که در آن زندگی می‌کنند با ترجمه فارسی.

4- اصل سند ازدواج به انضمام یک سری کپی‌ از سند ازدواج.

پیمایش به بالا