طلاق با داشتن حق طلاق

طلاق با داشتن حق طلاق

به این مفهوم است که زوجه از زوج یک وکالتنامه رسمی با عنوان وکالت در طلاق (حق طلاق) داشته باشد، که در یکی از دفاتر ثبت اسناد رسمی تنظیم شده باشد.

در صورتی که وکالت در طلاق کامل باشد، نیازی به حضور، اجازه و امضای مرد در هیچ مرحله‌ای نیست و زن می‌تواند با داشتن یک وکیل طلاق، اقدام به طلاق با داشتن حق طلاق بکند.

هیچ تفاوتی بین حق طلاق و وکالت طلاق وجود نداره و هر دو یک موضوع با عنوان خق طلاق زن هستند.

 

مراحل طلاق با داشتن حق طلاق

  • در اولین مرحله انجام طلاق با وکالت طلاق، زوجه می‌بایست با در دست داشتن مدارک به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق از طرف زوجه را به ثبت برساند. بهتر است زوجه با وکیلی مجرب و کاربلد مشورت کند و کار تنظیم دادخواست و پیگیری مراحل طلاق را به وکیلی حاذق بسپارد.
  • در مرحله بعدی، زوج و زوجه باید در جلسات مشاوره و غربالگری حاضر شوند که در صورت داشتن وکیل، نیازی به حضور آن‌ها نیست.
  • پس از این مرحله، پیامکی حاوی زمان رسیدگی دادخواست زوجه در دادگاه، به زوج یا وکیلش ارسال خواهد شد. در این شرایط وکیل زوجه باید در تاریخ تعیین شده در دادگاه حاضر شوند و حکم طلاق را از دادگاه درخواست کنند.
  • در این مرحله قاضی با بررسی دادخواست و با توجه به وجود وکالت طلاق برای زوجه، حکم طلاق را صادر می‌کند.
  • در نهایت، زوجه یا وکیل او می‌توانند به دفتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کرده تا صیغه طلاق جاری شود

لازم است بدانید که مدت زمان پیگیری پرونده طلاق در مراحل طلاق با حق طلاق قطعی و مشخص نیست. با وجود چنین حقی، باید جلسات مشاوره و غربالگری انجام شود که تقریباً بازه زمانی ۳ تا ۵ ماه سپری خواهد شد.

 

حضانت فرزند در صورت داشتن وکالت در طلاق زن

زن با داشتن وکالت طلاق و حق طلاق، قادر به گرفتن حضانت فرزند خود نبوده و حضانت فرزندان به این روش‌ها در قانون انجام می‌شود:

  • حضانت فرزندان با توجه به سن قانونی آنها و بر طبق انتخاب خود فرزندان
  • بر طبق توافق والدین
  • حضانت فرزندان توسط پدر یا مادر با توجه به نظریه و صلاح دید دادگاه به نفع فرزندان

 

مزایای حق طلاق برای زن

مهم ترین مزیت حق طلاق برای زن، طلاق توافقی بدون نیاز به حضور همسر، به همراه یک وکیل دادگستری‌ست.

تصور کنید که زندگی مشترک زن و مردی به بن‌بست برسد، مرد به راحتی و در هر زمانی که بخواهد با دلایل منطقی و کافی برای طلاق همسر خود به دادگاه خانواده مراجعه می‌کند.

اما زن بعد از ازدواج اگر قصد جدایی از همسر خود را داشته باشد، باید دلیل و مدارک کافی به دادگاه خانواده ارائه دهد یا اثبا کند که مرد خلاف شروط ۱۲‌گانه ازدواج عمل کرده است.

اما زمانی که زن حق طلاق داشته باشد و ادامه زندگی مشترک برای اون میسر نباشد، به راحتی و در کوتاه‌‌ترین زمان ممکن، از همسر خود جدا می‌شود. همچنین یکی دیگر از مزایای حق طلاق زن، کوتاه‌تر بودنِ مدت زمان ثبت طلاق است.

پیمایش به بالا