نفقه بعد از طلاق

نفقه بعد از طلاق

از جمله حقوق زن در خانواده که در عقد دائم به زن تعلق می‌گیرد، نفقه است. زمانی‌که خانومی به عقد دائم مردی درمی‌آید، مرد موظف به پرداخت نفقه به همسرش می‌باشد. در عین حال پس از طلاق نیز در مواردی مرد ملزم به پرداخت نفقه می‌باشد

نفقه بعد از طلاق به چه نحوی است؟

به‌طور معمول مرد بعد از این‌که از همسر خود جدا می‌شود نیازی به پرداخت نفقه به او ندارد، اما در ۲ صورت بعد از طلاق ممکن است نیاز باشد که مرد تا مدتی معین به همسر سابق خود نفقه بپردازد

  • باردار بودن زن :بدون در نظر گرفتن نوع طلاق، مرد موظف است تا زمان پایان بارداری و وضع حمل همسر سابقش، به او نفقه پرداخت کند. در عین حال باید اشاره کنیم که بعد از زایمان، دیگر نفقه به زن تعلق نخواهد گرفت، اما مرد همچنان موظف است که به فرزند خود نفقه بدهد. در این زمانتعدیل نفقه رخ خواهد داد.
  • طلاق رجعی :اگر طلاق زوجین از نوع رجعی بوده باشد، مرد موظف است تا پایان عده طلاق، به همسر سابق خود نفقه بپردازد. همچنین زن می‌تواند تا پایان عده در منزل مرد سکونت کند. البته این مورد نیز مستلزم این است کهعلت طلاق نشوز بودن زن نباشد.

نفقه بعد از طلاق توافقی

درحالت اول چون زن بعد از طلاق توافقی از همسر خود تمکین نمی‌کند، حق دریافت نفقه را نخواهد داشت.

و حالت دوم در خصوص نفقه معوقه (گذشته) است که زن در صورتی‌که قبل از طلاق توافقی از شوهر خود تمکین کرده باشد، مرد موظف است که نفقه این دوران را به او بپردازد.

لازم به ذکر است که بسیاری از زنان در هنگام طلاق توافقی برای این‌که رضایت مرد را برای طلاق جلب کنند، از این حق خود چشم پوشی خواهند کرد تا سریع‌تر به خواسته خود برسند. در این مورد بهتر است از یک وکیل طلاق توافقی کمک گرفته شود.

پیمایش به بالا