شکایت بابت چک برگشتی

شکایت بابت چک برگشتی

شکایت از چک برگشتی در مراجع قضایی صورت می‌گیرد شما باید با تنظیم شکایت نامه و ضمیمه کردن مدارک از فرد صادر کننده چک در مراجع قضایی شکایت کنید و خواستار وصول وجهه خود شوید.

در برخی از موارد افراد بدون در نظر گرفتن موجودی حساب خود اقدام به صادر کردن چک می‌کنند و دارنده هنگامی که به بانک مراجعه می‌کند تا چک را وصول نماید متوجه عدم موجودی حساب صادر کننده خواهد شد و اینجاست که چک برگشت می‌خورد در چنین شرایطی فرد دارنده می‌تواند از صادر کننده چک شکایت کند.

 

نحوه شکایت از چک برگشتی

زمانی که دارنده چک برای وصول چک به بانک مراجعه می‌کند و با کمبود وجه حساب صادر کننده مواجهه می‌شود و چک برگشت می‌خورد اولین مسئله‌ای که باید در مورد آن اطلاعات کسب کند، نحوه شکایت از چک برگشتی است تا از طریق قانون و مراجع قضایی اقدام و چک خود را وصول نماید.

نحوه شکایت از چک برگشتی به دو شکل شکایت کیفری و حقوقی امکان پذیر است

 

نحوه شکایت کیفری از چک برگشتی

از مرسوم‌ترین روش‌های شکایت از چک برگشتی شکایت کیفری است و شما می‌توانید پس از گذشت ۶ ماه برای شکایت از چک برگشتی اقدام کنیدو شکایت نامه خود را به دادسرا تقدیم کنید.

برای شکایت کیفری از چک برگشتی باید به دادسرای حوزه‌ای که بانک صادر کننده گواهی عدم پرداخت را در آن ثبت کرده است مراجعه کنید و تا در خصوص صدور چک برگشتی رسیدگی شود. همچنین برای دریافت وجه چک لازم است شکایت‌نامه‌ای را تنظیم کنید و به دادسرا ارائه بدهید تا دادگاه پس از رسیدگی، حکم پرداخت طلب را نیز صادر نماید.

 

شکایت حقوقی چک برگشتی قدیمی

شکایت حقوقی از چک برگشتی قدیمی، تنها در صورتی ممکن است که “چک حقوقی” باشد.

چک چه زمانی حقوقی محسوب می‌شود؟

هنگامی که چک وعده‌دار یا دارای ضمانت باشد یا بدون تاریخ صادر شده باشد.

برای شکایت حقوقی چک برگشتی مراجعه به دادسرا الزامی نیست. برای پیگیری و شکایت حقوقی چک برگشتی باید به مبلغ آن توجه کنید اگر مبلغ چک کمتر از ۲۰۰ میلیون باشد باید به شورای حل اختلاف دادخواست حقوقی خود را ارائه دهید تا پرونده چک برگشتی را رسیدگی کنند.

اما اگر مبلغ چک برگشتی بیشتر از 200 میلیون ریال باشد برای ثبت شکایت حقوقی از صادرکننده باید به دادگستری مراجعه کنید.

 

شکایت حقوقی چک برگشتی جدید

گاهی اوقات از مدت زمان چک یک سال یا بیشتر می‌گذرد و چک نیز حقوقی می‌باشد به همین دلیل فرد هر زمان که بخواهد می‌تواند علیه صادر کنند چک به دلیل چک برگشتی شکایت کند.

حال اگر از مدت زمان برگشت چک تنها یک ماه یا بیشتر گذشته باشد و چک نیز شرایط حقوقی بودن را دارا باشد، دارنده به راحتی می‌تواند با توجه به مبلغ چک به مراجع قضایی صالح مراجعه کند و شکایت نامه‌ای را علیه صادر کننده تنظیم کند.

 

مدارک لازم برای شکایت چک برگشتی عبارتند از: ‌

پر کردن فرم دادخواست که باید به تمبر شعب بانک مراجع قضایی الصاق شده باشد.

فتوکپی چک برگشتی باید در پشت دادخواست ضمیمه شود.

فتوکپی گواهی عدم پرداخت چک برگشتی که توسط بانک صادر شده است.

فتوکپی کارت ملی و شناسنامه دارنده چک.

 

مراحل شکایت از چک برگشتی

اولین مرحله برای شکایت از چک برگشتی برگشت زدن چک است هنگامی که دارنده به بانک مراجعه می‌کند و متوجه می‌شود که موجودی حساب صادر کننده کم است باید چک را برگشت بزند.

با توجه به کیفری و حقوقی بودن چک باید به مراجع ذی صلاح مراجعه شود.

سپس دادخواست مطالبه وجهه چک را پر و به همراه مدارک لازم به مراجع صالح ارائه دهد.

مرجع قضایی پس از بررسی‌های لازم حکم پرداخت طلب را صادر خواهد کرد و صادر کننده موظف است طی ده روز بدهی را بپردازد.

 

مدت زمان رسیدگی به شکایت از چک برگشتی

پس از ابلاغ اجرائیه به صادر کننده او تنها ده روز فرصت دارد که برای تسویه چک برگشتی اقدام نماید یا با دارنده چک توافقاتی را در خصوص تسویه چک انجام دهد یا مالی را به مرتجع صالح معرفی نماید تا به عنوان تسویه چک به دارنده تعلق بگیرد.

پیمایش به بالا